Third Practice Monteverdin radikaalin perinnön jäljillä

Tero Saarinen Company ja Helsingin Barokkiorkesteri yhdistävät voimansa etsiäkseen uusia ulottuvuuksia oopperan radikaalina kehittäjänä tunnetun Claudio Monteverdin (1567 – 1643) madrigaaleihin. Third Practice jatkaa koreografi Tero Saarisen maailmanmaineeseen nostaneiden tanssia, elävää musiikkia, designia ja teknologiaa yhdistävien suurteosten sarjaa. Kahdentoista tanssijan ja muusikon rinnalla esiintyy kaksi kansainvälisesti ylistettyä solistia: tenori Topi Lehtipuu sekä katalonialaissopraano Núria Rial – jälkimmäinen virtuaalisena näyttämöhahmona.

TSC ja HeBo harjoittelevat ja tekevät teoksen virtuaalisolistiin sekä näyttämöratkaisuihin liittyviä teknisiä kokeiluita Kansallisteatterin Suurella näyttämöllä 17. – 18. toukokuuta. Yleisöllä on mahdollisuus päästä seuraamaan prosessia: Kansallisteatterin avointen harjoitusten lipunmyynti käynnistyy tiistaina 4. joulukuuta. Maailman ensi-iltansa Third Practice saa kansainvälisenä yhteistuotantona Italiassa toukokuun lopussa 2019. Suomen ensi-ilta on Kuopio tanssii ja soi -festivaalilla 17. – 18. kesäkuuta. Kuopion lipunmyynti alkaa 2. tammikuuta.

Tero Saarinen – Claudio Monteverdi
Third Practice
Tero Saarinen Company & Helsingin Barokkiorkesteri

”Kaikki muuttuu, mikään ei katoa.”
– Ovidius

Avoimet harjoitukset: Suomen Kansallisteatteri, Suuri näyttämö
17. – 18.5. klo 19. Kesto 90 min. Ei väliaikaa, tilaisuudessa yleisökeskustelu.
Liput 20/10€ www.lippu.fi ja Kansallisteatterin lipunmyynti www.kansallisteatteri.fi
Myynti alkaa tiistaina 4.12.2018.

Suomen ensi-ilta: Kuopio tanssii ja soi 2019
17. – 18.6. klo 21. Kesto 65 min, ei väliaikaa.
Liput (alk. 48,50€) tulevat myyntiin 2.1.2019. www.kuopiodancefestival.fi

Third Practicen taiteelliseen tiimiin kuuluvat koreografi Tero Saarinen, musiikin johtaja ja sovittaja Aapo Häkkinen, valosuunnittelija Eero Auvinen, projisointisuunnittelija Thomas Freundlich, pukusuunnittelija Erika Turunen, äänisuunnittelija Marco Melchior sekä koreografin assistentti Henrikki Heikkilä. Laulusolistit ovat tenori Topi Lehtipuu ja virtuaalisti esiintyvä sopraano Núria Rial. Päätuottajana toimii Tero Saarinen Company. Kantaesitys toteutetaan Jane & Aatos Erkon säätiön tuella. Maailmanensi-ilta ja yhteistuotantokumppanit julkistetaan 2019.

Tanssi / Tero Saarinen Company: Jenna Broas/Natasha Lommi, Satu Halttunen, Annika Hyvärinen, David Scarantino, Eero Vesterinen, Won Won-Myeong/Pekka Louhio.

Musiikki / Helsingin Barokkiorkesteri: Julien Martin (nokkahuilu), Tuomo Suni ja Aira Maria Lehtipuu (viulu), Mikko Perkola (viola da gamba), Eero Palviainen (teorbi), Aapo Häkkinen (cembalo).

Toimintaa mahdollistamassa