Tero Saariselta ja Kimmo Pohjoselta yhteisteos

Koreografi-tanssija Tero Saarinen ja säveltäjä-muusikko Kimmo Pohjonen  yhdistävät voimansa uutuusteoksessa Breath. Kahden kansainvälisesti tunnustetun taiteilijan duetto saa maailman kantaesityksensä Quebecin Grand Théâtressa 12. huhtikuuta 2018. Teos nähdään myös Danse Dansen ohjelmistossa Place des Artsissa Montrealissa 17.–21. huhtikuuta. Suomessa teos nähdään keväällä 2018.

Omaleimaisesta liikekielestään tunnettu Saarinen sekä genreään ainutlaatuisella tavalla uudistanut harmonikkataiteilija Pohjonen vastaavat duettonsa konseptista yhdessä. Vahvasta esiintyjyydestään tunnetun kaksikon noustessa lavalle elävä musiikki, tanssi ja visuaalisuus kietoutuvat yhteen luoden villejä muotoja ja myyttisiä mielikuvia – beckettmäisellä elämän pohdinnalla ja absurdilla huumorilla maustettuna.

Teoksen valo- ja lavastussuunnittelijana toimii Saarisen luottokumppani Mikki Kunttuja pukusuunnittelijana Teemu Muurimäki. Taiteelliseen ydintiimiin kuuluvat myös äänisuunnittelija Tuomas Norvio sekä koreografin assistentti Henrikki Heikkilä. Teoksen tuottajat ovat Tero Saarinen Company ja Tampere-talo.