Third Practice Monteverdin radikaalin perinnön jäljillä

Tero Saarinen Company ja Helsingin Barokkiorkesteri yhdistävät voimansa etsiäkseen uusia ulottuvuuksia oopperan radikaalina kehittäjänä tunnetun Claudio Monteverdin (1567 – 1643) madrigaaleihin. Third Practice jatkaa koreografi Tero Saarisen maailmanmaineeseen nostaneiden tanssia, elävää musiikkia, designia ja teknologiaa yhdistävien suurteosten sarjaa. Kahdentoista tanssijan ja muusikon rinnalla esiintyy kaksi kansainvälisesti ylistettyä solistia: tenori Topi Lehtipuu sekä katalonialaissopraano Núria Rial – jälkimmäinen virtuaalisena näyttämöhahmona.

TSC ja HeBo harjoittelevat kohtauksia ja tekevät teoksen virtuaalisolistiin sekä näyttämöratkaisuihin liittyviä teknisiä kokeiluita yleisölle avoimissa harjoituksissa Kansallisteatterin Suurella näyttämöllä 17. – 18. toukokuuta. Maailman ensi-iltansa Third Practice saa kansainvälisenä yhteistuotantona Teatro Amilcare Ponchiellissa, Rassegna di Danza & Monteverdi -festivaalilla Cremonassa, Italiassa, 29. toukokuuta 2019. Suomen ensi-ilta on Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalilla 17. – 18. kesäkuuta.

Tero Saarinen – Claudio Monteverdi
Third Practice
Tero Saarinen Company & Helsinki Baroque Orchestra

”Kaikki muuttuu – mikään ei katoa.”
– Ovidius

Avoimet harjoitukset: Suomen Kansallisteatteri, Suuri näyttämö
17. – 18.5. klo 19. Kesto 90 min. Ei väliaikaa, tilaisuudessa yleisökeskustelu.
Liput 20/10€ www.lippu.fi ja Kansallisteatterin lipunmyynti www.kansallisteatteri.fi
Myynti alkaa tiistaina 4.12.2018.

Maailman ensi-ilta: Teatro Amilcare Ponchielli
Rassegna di Danza & Festival Monteverdi 2019, Cremona, Italia
29.5. klo 21. Kesto 70 min, ei väliaikaa.
Liput alk. 25€ www.teatroponchielli.it

Suomen ensi-ilta: Kuopio tanssii ja soi 2019
17. – 18.6. klo 21. Kesto 70 min, ei väliaikaa.
Liput alk. 48,50€ www.lippu.fi
Myynti alkaa 2.1.2019. www.kuopiodancefestival.fi

Third Practicen taiteelliseen tiimiin kuuluvat koreografi Tero Saarinen, musiikin johtaja ja sovittaja Aapo Häkkinen, valosuunnittelija Eero Auvinen (Tampereen Työväen Teatteri), projisointisuunnittelija Thomas Freundlich, pukusuunnittelija Erika Turunen, äänisuunnittelija Marco Melchior sekä koreografin assistentit Henrikki Heikkilä ja Satu Halttunen. Laulusolistit ovat tenori Topi Lehtipuu ja virtuaalisti esiintyvä sopraano Núria Rial. Päätuottajana toimii Tero Saarinen Company. Kantaesitys toteutetaan Jane & Aatos Erkon säätiön tuella.

Tanssi / Tero Saarinen Company: Jenna Broas, Natasha Lommi / Satu Halttunen, Annika Hyvärinen, David Scarantino, Eero Vesterinen, Won Won-Myeong / Pekka Louhio.

Musiikki / Helsingin Barokkiorkesteri: Julien Martin (nokkahuilu), Tuomo Suni / Maite Larburu ja Aira Maria Lehtipuu (viulu), Mikko Perkola (viola da gamba), Eero Palviainen (teorbi), Aapo Häkkinen (cembalo).

Tuotanto Tero Saarinen Company 
Jane & Aatos Erkon säätiön tuella
Yhteistyössä Fondazione Teatro Amilcare Ponchielli (Italia) 
Kiitos Rassegna di Danza & Festival Monteverdi (Fondazione Teatro A. Ponchielli, Cremona, Italia), ATER – Associazione Teatrale Emilia Romagna (Italia), Kuopio Tanssii ja Soi, Stoa,  Kansallisteatteri ja Tampereen Työväen Teatteri

Seuraamme sinua voidaksemme parantaa käyttökokemustasi ja viestiäksemme sinua kiinnostavista aiheista.