TSC Studio tanssin kentän monipuoliseen käyttöön

Tero Saarinen Companyn uusissa tiloissa Kaapelitehtaalla sijaitsevan harjoitussalin käyttötapoja ja vuokrauskäytäntöjä testataan kauden 2019/2020 aikana. Alan toimijoiden tarpeita kartoittaneen kyselyn pohjalta TSC Studioon on suunnitteilla mm. residenssitoimintaa, demoja sekä vakiovuoroja tanssikouluille. Liki 200m2 tilaan tulee joustolattia, valotangot ja äänentoisto.

TSC tulee tarjoamaan tanssitoimijoille 1-4 viikon mittaisia maksuttomia harjoitusresidenssejä, 1-3 valmisteilla olevalle produktiolle vuodessa. Harjoitusresidenssien yhteyteen tullaan järjestämään demoja ja avoimia harjoituksia. Periodiluonteisesti työskenteleville tanssiryhmille, koreografeille ja tanssijoille harjoitussalia vuokrataan päivisin subventoidulla hinnalla TSC:n omien kiertueiden ja harjoitustaukojen ajaksi sekä viikonloppuisin. 

Kokeilukauden 2019/2020 ajan TSC Studio tulee olemaan kurssi- ja opetuskäytössä arki-iltaisin ja lauantaiaamuisin. Tanssikoulujen toiminta salissa on jo alkanut, joskin nyt lattiaremontti on käynnissä ja vakituiset vuokralaiset on väliaikaisesti siirretty korvaaviin tiloihin. Tanssivintin ja Helsingin Tanssiopiston arki-iltojen tunnit pidetään toistaiseksi Tanssin talon salissa (A-rappu) ja viikonloppujen tunnit Balanssi Studioilla (E-rappu).

Tilan virallisista avajaisista, vuokrahinnoista sekä residenssihakumenettelystä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin. Vapaamuotoisia kuvauksia valmisteilla olevista teoksista työryhmineen sekä toiveita mahdollisista residenssiajankohdista voi kuitenkin jo osoittaa osoitteeseen info@terosaarinen.com