Helsingin ensi-ilta siirtyy maaliskuulle 2021

Tero Saarinen Companyn ja Helsingin Barokkiorkesterin yhteisteoksen Third Practice esitykset Kansallisoopperan ja -baletin Alminsalissa siirtyvät koronaviruspandemian vuoksi toteutuvaksi 2.–6.3.2021. Kahdentoista tanssijan ja muusikon, tenori Topi Lehtipuun sekä virtuaalisopraano Núria Rialin tähdittämän teoksen Helsingin ensi-iltasesongin oli määrä tapahtua 10.–17.6.2020.

Third Practice kantaesitettiin vuonna 2019 Italiassa, Cremonan Monteverdi-festivaalilla. Teoksen odotetun kotisesongin myynti keskeytettiin Suomen hallituksen 22.4. antaman linjauksen jälkeen. Kesäkuulle lipun ostaneita pyydetään olemaan yhteydessä Kansallisoopperan lipunmyyntiin toukokuun aikana. Uusia paikkoja maaliskuulle 2021 siirrettyihin näytöksiin voi ostaa ja varata 7.8.2020 jälkeen.

”On ikävää, että kotikaupunkimme katsojat joutuvat odottamaan ensi vuoteen, mutta esitysten siirtäminen oli tässä tilanteessa ilman muuta oikea ratkaisu”, TSC:n toiminnanjohtaja Iiris Autio kommentoi.

”Yleisön ja kansainvälisen työryhmämme turvallisuus ovat tietysti etusijalla. Third Practicen Helsingin ensi-ilta tulee kuitenkin olemaan hieno tapa aloittaa 25-vuotisjuhlavuotemme”, teoksen koreografi ja TSC:n taiteellinen johtaja Tero Saarinen jatkaa.

Uudet esitysajat Alminsalissa ovat:

Ti 2.3. klo 19.30
Ke 3.3. klo 19.30
To 4.3. klo 19.30
Pe 5.3. klo 19.30
La 6.3. klo 14.30 ja klo 19.30

Lipunmyynti kevään 2021 näytöksiin alkaa 7.8.2020 osoitteessa oopperabaletti.fi

Kesäkuun 2020 esityksiin liput jo ostaneet voivat joko siirtää lippunsa valitsemaansa näytökseen maaliskuulle 2021, pyytää peruuntuneiden esitysten lipuista hyvitystä, tai tukea Tero Saarinen Companyn toimintaa jättämällä siirto- ja palautusoikeutensa käyttämättä.

Lippujen siirto- tai palautuspyyntö tulee tehdä 31.5.2020 mennessä, ottamalla yhteyttä Oopperan asiakaspalveluun sähköpostitse (liput@opera.fi) tai puhelimitse ((09) 4030 2211). Siirto ja palautus ovat maksuttomia. Uudet liput toimitetaan sähköpostiin. Liput voi myös myöhemmin tulostaa Oopperan verkkokaupan asiakastililtä. Hyvityksissä lipun hinta palautetaan luottokortille tai pankkitilille, jälkimmäistä haluavien tulee täyttää sähköinen lomake. Ooppera tulouttaa siirtämättä ja palauttamatta jääneiden lippujen hinnat Tero Saarinen Companylle.