Osallistu tutkimukseen Breath-esityksen katsojakokemuksesta!

Oletko menossa katsomaan Breath-teosta Aleksanterin teatteriin 29.5.–1.6.? Haluaisitko jakaa kokemuksesi ja keskustella siitä jälkikäteen?

Tohtorikoulutettava Saara Moisio tekee väitöstutkimusta nykytanssin merkityksestä ja arvosta katsojille Teatteritieteeseen Helsingin yliopistolla. Moisio käsittelee työssään sitä miten nykytanssin arvo muodostuu katsojalle ja minkälaisia merkityksiä katsojat muodostavat nykytanssiesityksestä. Työ koostuu kolmesta tapaustutkimuksesta, joista Tero Saarinen Company on yksi.

Tutkimukseen kerätään aineistoa Breath-teokseen liittyen Helsingissä toukokuussa. Tutkimukseen etsitään 5–6 haastateltavaa. Tutkimukseen osallistuminen koostuu kolmesta osiosta:

  • osallistujien taustahaastatteluista
  • Breath-esityksen katsomisesta
  • luovasta työpajasta esityskauden jälkeen

Ennen Breath-esityskautta Helsingissä Moisio haastattelee osallistujia heidän taustoistaan, odotuksistaan ja kokemuksistaan nykytanssin parissa. Esityskauden jälkeen järjestetään työpaja, jossa hyödynnetään luovia ja visuaalisia tutkimusmenetelmiä. Työpajan aikana jokainen osallistuja tekee esityskokemuksesta kuvakollaasin. Tehdyn kollaasin kautta Moisio käy keskustelun jokaisen osallistujan kanssa heidän kokemuksestaan ja esityksestä syntyneistä ajatuksista, tunteista ja merkityksistä.

Osallistujilta ei vaadita aiempaa kokemusta nykytanssista tai sen katsomisesta, mutta sitä toki saa olla. Voit olla yhtä hyvin ensikertalainen Tero Saarisen esityksessä kuin pidempiaikaisempi fani. Tutkimukseen osallistuminen vaatii sitoutumista työpajatyöskentelyyn. Lisäksi työpajassa tehdystä kuvakollaasista otetaan valokuva tutkimusaineistoksi. Ennen esityskautta tehtävät haastattelut ja työpajassa käydyt keskustelut nauhoitetaan tutkimusmateriaaliksi. Aineistoa käsitellään nimettömästi ja luottamuksellisesti. Vastaajien henkilöllisyyttä ei voi tunnistaa valmiista tutkimuksesta.

Kiinnostuksen osallistua tutkimukseen voi ilmaista täyttämällä oheisen ilmoittautumislomakkeen 30.4.2018 mennessä. Moisio valitsee tutkimukseen mukaan enintään kuusi henkilöä siten, että katsojajoukko on taustaltaan mahdollisimman monipuolinen. Työpaja järjestetään Aleksanterin teatterin Isossa Balettisalissa tiistaina 5.6. klo 13–16.

Tutkimukseen on jo saatu riittävä määrä ilmoittautumisia, kiitos kaikille osallistuneille! Peruutuspaikoista kiinnostuneet voivat ilmoittautua alla olevasta linkistä.
Ilmoittaudu mukaan täällä.

Lisätietoja tutkimuksesta:

Saara Moisio
tohtorikoulutettava
Filosofian, taiteiden ja yhteiskunnan tutkimuksen tohtoriohjelma / Teatteritiede
Helsingin yliopisto
saara.moisio@helsinki.fi

Seuraamme sinua voidaksemme parantaa käyttökokemustasi ja viestiäksemme sinua kiinnostavista aiheista.