Monia muutoksia kevätkauden toimintaan

Teemme kaikkemme hidastaaksemme pandemian leviämistä. Suomen hallituksen tekemien linjausten mukaisesti olemme siirtyneet etätöihin ja TSC Studion toiminta on keskeytetty.

Broas & Nybergin kantaesityksen Truths That Never Were näytökset peruttiin, mutta teos livestriimattiin ilmaiseksi osoitteessa broasnyberg.com perjantaina 20.3. Korvaavien esitysten ajankohta TSC Studiossa ilmoitetaan myöhemmin.

Harjoitus- ja opetustoiminta TSC Studiossa on keskeytetty. TERO-aamutunnit ammattilaisille sekä Helsingin Tanssiopiston ja Tanssivintin tunnit on peruttu kevätkaudelta 2020.

Third Practice -teoksen Helsingin ensi-iltasesonki on siirretty maaliskuulle 2021.

Tero Saarisen seuraavan kantaesityksen taiteellinen suunnittelu etenee toistaiseksi lähes normaalisti. Transit on koreografia kuudelletoista tanssijalle Sebastian Fagerlundin musiikkiin. Sen on määrä saada ensi-iltansa 3.10.2020 Malmön oopperassa.

Seuraamme tiiviisti viranomaisten ohjeistuksia. Päivitämme ajankohtaiset tiedot aina ensimmäisenä osoitteeseen terosaarinen.com sekä sosiaalisen median kanaviimme (FB @terosaarinencompany | IG @terosaarinenco | T @terosaarinenco).

Haluamme toimia vastuullisesti ja edistää työntekijöidemme ja yhteistyökumppaniemme hyvinvointia koko toimialan lamaannuttaneen kriisin keskellä. Työturvallisuustoimenpiteiden lisäksi pyrimme esimerkiksi turvaamaan työllistämiemme freelancereiden toimeentuloa parhaan kantokykymme mukaan.

Vallitseva tilanne on koko esittävän taiteen toimialalle lamaannuttava ja vaikutukset TSC:n ja HeBon kaltaisten – pienten ja kansainvälisesti toimivien – organisaatioiden toimintaedellytyksiin ovat erityisen kauaskantoiset.

”Syksylle ja ensi vuodelle sovitut keikat ovat siirtyneet – tai vaarassa peruuntua – kun talot ja festivaalit uudelleenohjelmoivat tältä keväältä peruuntunutta ohjelmistoaan. Kriisin pitkän tähtäimen kerrannaisvaikutuksia kansainväliseen kiertuetoimintaan on vielä vaikea arvioida”, toteaa TSC:n toiminnanjohtaja Iiris Autio.

TSC sisältöjä nähtävissä diginä

Teemme aktiivisesti töitä tuodaksemme sisältöjämme saataville etänä näinä poikkeuksellisina aikoina. Tero Saarisen Kullervo on katsottavissa globaalisti Stage 24 -palvelusta. Se on lisäksi saatavilla Arten ja Yle Areenan ohjelmistoissa sekä osana EU:n Washingtonin delegaation #HomeWithEU-kampanjaa. Yle Areenassa on nähtävissä myös Ikuinen liike, dokumentti Tero Saarisen työstä.

Neuvottelemme parhaillaan myös muiden kansainvälisinä yhteistuotantoina valmistuneiden tanssielokuvien ja teostaltiointien saamisesta digitaaliseen levitykseen myös Suomessa. Viimeksi TSC:n merkkiteoksiin lukeutuvat Borrowed Light ja Morphed olivat saatavilla kulttuurikanava Mezzon ohjelmistossa 60 maassa yli 28 miljoonalle tilaajalle

Seuraamme sinua voidaksemme parantaa käyttökokemustasi ja viestiäksemme sinua kiinnostavista aiheista.